Rendhagyó Föld napja a horgászok szervezésében

Egyedülálló kezdeményezést indított el az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület a Föld napja alkalmából. Az általános iskolásoktól kezdve, szándékukban áll a környezettudatos nevelés elősegítése, az élő környezet, természet megismertetése, valamint a gyermekek kimozdítása a digitális világból.

A Föld Napja keretében az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános iskola első osztályos tanulói kivonultak az orosházi Kristály-tóhoz, ahol természetes környezetben ismerkedhettek meg a növényi-, és állatvilággal. A pedagógusok és szülők ismeretterjesztő és ügyességi feladatokkal készültek a kisiskolásoknak, majd az elsajátított ismeretekből összeállított totó megoldása következett. A totó befejeztével önkéntes alapon hulladékszedés volt, amelyet a gyermekek szorgalmasan teljesítettek. A családias hangulatú délelőtt zárásaként a Kinizsi Horgász Egyesület ebéddel vendégelte meg a kis környezetvédőket a közeli Horgászpavilonban.

–Nagyon várták már a gyermekek ezt a délelőttöt – mondta Ferencsik Zoltánné, a Református általános iskola 1.a osztályának osztályfőnöke, aki hozzátette, bíznak benne, hogy a gyermekek élményekkel tele mennek haza. Az osztályfőnök kifejtette, szeretné, hogy a jövőben is legyenek hasonló rendezvények. Céljuk, hogy a gyermekek a természetes közegben is találkozhassanak az iskolában tanult ismeretekkel.

Pelléné Fábri Ildikó, a Kinizsi Horgász Egyesület aktivistája kifejtette, a horgászegyesületnek évente több környezetvédelmi kezdeményezése van. –Tavasszal körbejárjuk az orosházi tavak környezetét, összeszedjük a hulladékot. Nyáron parlagfű irtást végzünk, amelyben felnőttek is részt vesznek.

Az egyesület aktivistája elmondta, mindemellett júniusban és augusztusban napközis tábort szerveznek általános iskolásoknak, ahol a horgászat mellett szabadidős programokkal várják a jelentkezőket. Az egy hetes táborokban teljes ellátást biztosítanak, az étkezéstől a horgászfelszerelésig.

Cikk: oroscafe.hu