Szép fogások nyereményjáték sorsolás időpontja

Szövetségünk feldolgozta és értékelte a 2018. évre meghirdetett „Szép fogások – Küldjön és nyerjen” elnevezésű nyereményjáték fogási beszámolóit, így a játék szabályainak értelmében megtörténhet a 2019. évre szóló KHESZ éves általános területi jegyek kisorsolása.

  • A sorsolás időpontja: 2019. 01. 17. csütörtök, délelőtt 10 óra
  • A sorsolás helye: KHESZ központi iroda (5600 Békéscsaba, Bajza u. 11.)
  • A sorsolás eredményének hivatalos közzététele: 2019. 01. 18. péntek, reggel 6 óra

A kiírásának megfelelően a ponty, amur, süllő, harcsa, csuka, balin, compó, dévérkeszeg halfajok és további két „egyéb” választott halfaj legnagyobb példányainak kifogói automatikusan nyertesei a játéknak, a többi beküldő között pedig 10 db területi jegy kerül kisorsolásra.

A játékra az előző évi mennyiség dupláját jócskán meghaladó fogási bejelentés érkezett. Az összesen 149 db beszámoló – a fogott halakon túl – statisztikailag is figyelemre méltó adatokkal szolgál.

Talán az egyik legnagyobb meglepetést adta, hogy vízterület-csoportosítás szerint a folyókról érkezett a legtöbb fogási hír (68 db), ami az összes beszámoló feléhez közelít. Második helyen – néhány fogással lemaradva – a holtágak állnak és igazán örömteli, hogy több KHESZ csatorna is felkerült a listára, ami alátámasztja, hogy ezek a „kisebb” vizek is egyre jelentősebb halállománnyal bírnak és érdemes rajtuk szép fogási élményeket keresni. A csatornákhoz hasonló mennyiségben, a tavi vízterületeket egymagában reprezentálja a Fás-tó, ami jól tükrözni ennek a hatalmas bányatónak a kiemelkedő horgászati jelentőségét.

A másik figyelemre méltó elemzés a halfaji összetétel irányából bontakozik ki, ott is a békés hal kontra ragadozó arányszámok vonatkozásában. Ebből szintén kiolvasható egy igen örömteli tény: a klasszikus ragadozó fajokat tekintve a több mint 50 rablóhalas beszámoló a térség halállományának és a horgászati stílusainak egészséges arányszámait mutatja.

A beszámolókban 20 halfaj egyedei tűnnek fel (csuka, süllő, amur, magyar bucó, ponty, harcsa, balin, kecsege, márna, busa, compó, dévérkeszeg, kősüllő, koi kárász, bodorka, jászkeszeg, törpeharcsa, nyúldomolykó, vágótok, domolykó), ez pedig hűen reprezentálja a Körös-vidék rendkívül változatos vízterület-élőhelyi összetételét, illetve gazdag halfaunáját.

A beküldők között ezúttal is szerepeltek hölgyhorgászok, illetve gyermek/ifi horgászok, reméljük idén még többen ragadnak közülük horgászbotot szép fogások reményében.

Az egyre növekvő népszerűségre való tekintettel idén is folytatódik a Szép fogások – Küldjön és nyerjen” nyereményjátékunk, amelynek részletei és feltételei a hamarosan meghirdetésre kerülnek.

Végezetül minden beküldőnknek gratulálunk a 2018. évi szép fogásaikért, megköszönve, hogy beszámolóikkal gazdagították a tavalyi KHESZ horgászévet!