Tájékoztatás államii jegy, területi jegy és fogási naplók érvényességéről és fogási naplók leadási határidejéről

Szövetségünk tájékoztatást ad és felhívja a figyelmet a következőkben részletezett horgászokmányok érvényességéről, továbbá a fogási naplók leadására vonatkozó szabályokról: A 2014-ben kiadott állami horgászjegyek – a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény végrehajtására kiadott 133/2013. VM rendeletben foglaltak szerint – 2015. január 31. napjáig érvényesek. Az “állami” fogási napló az azonos sorszámú állami horgászjegy érvényességi idejéig használható. A fogási naplót tulajdonosa legkésőbb a fogási naplón feltüntetett tárgyévet követő év február 28. napjáig köteles leadni annak a szervezetnek, amelynél az állami horgászjegyét kiváltotta vagy a következő évi állami horgászjegyét kiváltani szándékozik. A fogási napló tulajdonosa köteles úgy átadni a fogási naplóját, hogy éves fogási adatait nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként összesíti, valamint összegzi a horgászattal eltöltött napok számát. Fentiekre tekintettel a KHESZ a problémás helyezetek elkerülése miatt a 2014-ben forgalomban lévő éves típusú területi jegyeit 2015. január 31-ig elfogadja. A 2015-ös területi jegyek nyomdai előállítása megtörtént, a területi jegyek 2015. janárjában már kiválthatóak lesznek. 
Figyelem: Az állami horgászjegyek és fogási naplók forgalmazásával megbízott szervezet a határidőn túl leadott, hibásan kitöltött vagy le nem adott fogási napló esetén is kiadhatja az állami horgászjegyet, de a az állami horgászjegy díja a díjmentességben nem részesülő személyek esetén a mindenkori díj kétszerese, díjmentességben részesülő személyek esetén az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg.

Kérjük a Horgásztársakat, hogy a fenti határidőket kísérjék figyelemmel és tartsák be, valamint a fogási naplók összesítéséről (mind a horgászattal eltöltött napok száma, mind a horgászfogások fejezet) összesítéséről ne felejtkezzenek meg.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük