Több mint 20 méter ragadozóhal az I. Parti Pergetőversenyen

Esős, szürke felleges időjárási körülmények között került megrendezésre a hétvége vasárnapján az I. Parti Pergetőverseny, amelynek helyszínét az Élővíz-csatorna békéscsabai szakasza adta (felső-körgáti zsiliptől az alsó-körgáti zsilipig).

Az ugyancsak horgászriogató idő ellenére 37 fő regisztrált a helyszínen, ami csaknem az összes nevező részvételét jelentette a maximális létszámmal betelt versenyen. A fogott halak legnagyobb részét kisebb termetű csukák jelentették, mellettük még néhány süllő, sügér és balin került beméretésre. A mezőny imponáló összfogásához (20,82 méter) illetve a legjobb egyéni eredményekhez (2-4 méter összhossz körül) hozzá kell tenni, hogy ezt részben a versenyt megelőző csukatelepítés is segítette. A vízterület általános leterheltségre való „érzékenységét” azonban jól mutatja, hogy a korábbi napokban a pergetők által leginkább próbálgatott szakaszok jóval kevesebb halat adtak, illetve az, hogy termetesebb példányok nem akadtak horogra.

Természetesen konzekvenciákat nem szabad levonni egyetlen versenyalkalom alapján, annyi viszont bizonyos, hogy az Élővíz-csatorna egy jó és biztos választás volt ennek az új típusú versenynek a megrendezéséhez, amit mind a résztvevők létszáma, mind pedig a mezőny mostoha körülmények közti, egészen az eredményhirdetésig kitartó szolidáris magatartása is igazolt.

(Külön nem nevesítve ugyan, de köszönjük támogatóinknak, hogy a verseny színvonalas megrendezését segítették.)

Eredmények:

  1. Puskás Dániel – 4,54 m
  2. Pálvölgyi Gábor – 3,06 m
  3. Szűcs Zsolt – 1,89 m
  4. Sáfrány Balázs – 1,84 m
  5. Debreczeni József – 1,55 m
  6. Komóczi Tibor – 1,36 m
  7. Fritmann István – 1,29 m
  8. Liska András – 1,16 m
  9. Hricsovinyi József – 1,05 m
  10. Lipták Pál – 1,03 m

Legnagyobb hal: Hricsovinyi József – 63 cm / csuka

Mezőny összefogás: 20,82 m / 60 db