Véglegesítésre vár az új halászati támogatási program

“Véglegesítésre vár az új halászati támogatási program” címmel jelent meg hétfőn a Napi Gazdaság cikke, mely részletesen elemzi az új halászati támogatási programot. Az új Halgazdálkodási Operatív Program a következő támogatási ciklusban 15,5 milliárd forintos kerettel rendelkezik. A megjelent írás a természetes vizek, halgazdálkodási vízterületek sorsáról is összefoglalja a Földművelésügyi Minisztérium (FM) véleményét, érdemes a megállapításokból idézni:
“az agrártárca pedig a tavaly elfogadott halászati törvény módosításával újraszabályozná a tógazdasági haltermelést, emellett a természetes vizek rekreációs célú hasznosítását a civil horgászszervezetekre bízná.”
“Az ágazat fontos törekvései közé tartozik a hazai halfogyasztás mértékének növelése. Az igényeket kiszolgáló halmennyiséget azonban elsősorban a minőségi terméket előállító tógazdaságokban, precíziós akvakultúrákban előállított halak fedezhetik, míg a természetes vizek részben vagy egészben önmegújuló halállománya főként rekreációs célokat szolgálhat. A horgászat, a horgászsport és a horgászturizmus fejlesztése olyan lehetőség, ami hazánk szinte minden területén adott. Ennek megvalósításában a civil horgászszervezeteké (horgászegyesületek, horgászszövetségek), valamint közhasznú, nonprofit társaságoké lesz a főszerep az FM szerint. “
Cikk forrása: mohosz.hu;

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük